Ons doel is blijven innoveren

april 10th, 2019 | Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Ons doel is blijven innoveren

Ons doel is blijven innoveren

Tandheelkundig Centrum Vitalis wil continu ontwikkelen om hoogwaardige tandheelkundige zorg aan te kunnen blijven bieden binnen een veranderende markt. We vinden het belangrijk te blijven innoveren, met name binnen de tandheelkundige scantechnologie.

Met behulp van de Primescan van Dentsply Sirona  is het voor ons nu mogelijk om nog nauwkeuriger, sneller en eenvoudiger interorale scans te maken. De Primescan wordt in onze praktijk gebruikt om het gebit te scannen voor bijvoorbeeld een Cerec- of bleekbehandeling. Deze scanner is de meest nauwkeurige scanner die momenteel op de markt is. In vergelijking met andere scanners worden met de unieke technologie van Primescan meer gegevens opgeslagen in een hogere resolutie en zijn deze gegevens eenvoudiger vast te leggen en te verwerken. Door het gebruik van de scanner is het niet meer nodig om afdrukken te maken: de behandeling wordt daardoor als comfortabeler ervaren.

Een andere digitale innovatie die onlangs door ons in gebruik is genomen is de T-Scan: dit apparaat registreert wat er exact gebeurt tijdens het dichtbijten. In tegenstelling tot bijtpapier, dat de tandarts alleen in staat stelt om de contactpunten van de tanden te laten zien, is met behulp van de T-scan te zien hoe de tanden en kiezen elkaar raken (occlusie) en of de occlusie en articulatie (de horizontale beweging van de onderkaak op de bovenkaak) goed in balans is. Met behulp van de T-Scan is het mogelijk om nauwkeuriger kronen en vullingen te maken, waardoor de kans op napijn wordt verminderd.

Comments are closed.