Implantalogie

Tanden en kiezen kunnen om verschillende redenen verloren gaan. Het is dan meestal mogelijk om een implantaat te plaatsen. Een implantaat is te beschouwen als een kunstwortel en is gemaakt van titanium. Het lichaam is in staat om nieuw bot rond een implantaat aan te maken waardoor het implantaat vastgroeit en één wordt met het lichaam. Op dit implantaat kan dan weer een kroon of brug worden gemaakt.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het plaatsen van een implantaat een pijnloze behandeling waarin succes percentages van > 98% tot de standaard behoren.

Onze aanpak

Binnen Vitalis streven wij naar een “high end” resultaat van een implantaatbehandeling. Dit betekent dat wij veel aandacht besteden aan de planning rondom een implantaatbehandeling. Wij werken met de meest geavanceerde, digitale technieken die op dit moment voorhanden zijn. De tandarts-implantoloog heeft de hoogst haalbare academische opleiding gevolgd waardoor wij altijd volgens de laatste wetenschappelijke richtlijnen werken.

De mogelijkheden

Eerst nemen wij met u door wat het eindresultaat moet zijn: wilt u alleen een verloren tand of kies terug of wilt u wellicht het frame of de prothese kwijt en laten vervangen door een vaste constructie op implantaten? Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

U kunt altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen bij onze tandarts-implantoloog voor informatie.