Prothesewerk

Volledige gebitsprothese, frameprothese en plaatprothese

Voor een nieuw kunstgebit (volledige gebitsprothese) kunt u terecht in onze praktijk. Onze Klinisch Prothese Technicus Wim Hoogmoed verzorgt bij ons deze werkzaamheden. De Klinisch Prothese Technicus beoordeelt de mond, neemt afdrukken en maakt in goede samenspraak met u en (waar nodig) in samenwerking met uw tandarts, een nieuwe prothese. Een nieuwe prothese zit waarschijnlijk niet meteen lekker. Het is nieuw en vooral anders. En daaraan moet u beslist wennen. Meestal is een kunstgebit na een jaar of 10 aan vervanging toe.

Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van één of meer tanden of kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Bij bruggen, kronen en implantaten is dit niet mogelijk.

De plaatprothese is gemaakt van roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en –kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het tandvlees.

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht; daarin zitten de kunsttanden en –kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frameprothese ook meer of minder op het tandvlees.

Voor een plaatprothese of frameprothese kunt u terecht bij onze Klinisch Prothese Technicus en/of uw eigen tandarts.